Vandenbempt na wangedrag STVV – Genk: “De clubs zijn bang van hun harde kern”

Vandenbempt na wangedrag STVV – Genk: “De clubs zijn bang van hun harde kern”

29 januari - 18:02
8

Peter Vandenbempt blikt terug op de Limburgse derby tussen STVV en KRC Genk. STVV en Genk speelden uiteindelijk met 1-1 gelijk en Vandenbempt zag dat er opnieuw een match werd stilgelegd in de Jupiler Pro League door wangedrag van een gedeelte van de fans.

Vandenbempt is niet te spreken over de aanpak van de autoriteiten wanneer het gaat over het wangedrag van supporters in de Jupiler Pro League. “Anders dan wat de voetbalautoriteiten en politie ons nog willen wijsmaken, zie ik geen enkele vooruitgang in de aanpak van dat hooliganisme”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Volgens Vandenbempt zijn de daders bekend bij de politie, de stewards en de spotters. Vandenbempt begrijpt niet waarom de politie de supporters niet simpelweg verplicht om 30 meter verderop te gaan zitten. “Dat mag blijkbaar niet, want dat is dan provoceren. Net zoals er blijkbaar nog supporters met bivakmutsen op de tribune kunnen zitten, ook op Stayen”, vertelt Vandenbempt.

Vandenbempt geeft aan dat wanneer de supporters zich dingen binnen het stadion kunnen permitteren die normaalgesproken tot arrestaties leiden, dan blijft het probleem voortduren. “Echt iedereen heeft er genoeg van, almaar meer mensen raken erdoor gedegouteerd”, deelt Vandenbempt.

Vandenbempt concludeert weinig positiefs over het wangedrag van de supporters in de Jupiler Pro League. Het erge is dat ze buiten het zicht van de camera's allemaal een beetje naar elkaar wijzen: de clubs zijn bang van hun harde kern, de politie heeft geen zin om hard op te treden, de overheid staat op de rem, enzovoort. Het is om moedeloos van te worden. Het is wachten op de volgende incidenten”, besluit Vandenbempt.