Real Madrid kruipt door het oog van de naald en wint tegen Las Palmas

27 januari - 18:26
2

Real Madrid heeft drie punten overgehouden aan het bezoek aan Las Palmas. Het ging niet vanzelf voor De Koninklijke. Aurelién Tchouaméni maakte in de slotfase de winnende treffer: 1-2.

Samen met Girona FC is Real bezig aan een nek-aan-nekrace in La Liga. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti kon zich dus geen puntenverlies permitteren tegen de nummer acht van Spanje. Voor rust ging het gelijk op en hadden beide ploegen kansen om op voorsprong te komen. De openingstreffer viel echter pas na rust. Las Palmas greep een kleine tien minuten in het tweede bedrijf brutaal de leiding.

Het antwoord van Real kwam snel. Na een slimme steekpass rondde Vinícius Júnior met een volley fraai af. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, tot Tchouaméni zes minuten voor tijd de winnende maakte. De jarige Fransman trakteerde zichzelf op een doelpunt en Real op een overwinning.

Tot een remise kwam Las Palmas niet meer. Na 21 speelrondes is het gat tussen Real en Girona twee punten in het voordeel van de Madrilenen.