Grote verrassing: Klopp hakt knoop door en gaat Liverpool verlaten

Grote verrassing: Klopp hakt knoop door en gaat Liverpool verlaten

26 januari - 11:46 Laatste update: 11:56
13

Groot nieuws uit Engeland: Jürgen Klopp stopt na dit seizoen als manager van Liverpool. De 56-jarige Duitser kiest na negen jaar voor een nieuw avontuur.

"Ik begrijp dat het voor veel mensen een shock is op dit moment", vangt Klopp aan. '"k houd van deze club, van deze stad, van deze supporters, van het team, van de staf. Ik hou van alles en iedereen, maar dat ik ondanks dat de beslissing neem, toont aan hoe vastberaden ik ben dat dit voor mij de juiste keuze is."

"Ik voel dat mijn energie opraakt", vervolgt de manager. 'Dat is nu nog geen probleem, maar ik weet al langer dat er een moment zou komen waarop ik het bekend zou moeten maken. Ik weet dat ik dit niet steeds opnieuw kan blijven doen. Na de jaren die we hebben gehad, is mijn liefde voor de supporters gegroeid, daarom ben ik jullie de waarheid verschuldigd", zo legt Klopp uit.

Klopp staat sinds de zomer van 2015 aan het roer bij Liverpool, waarmee hij onder meer de Premier League en de Champions League wist te winnen. Pepijn Lijnders en Peter Krawietz, de assistenten van Klopp op Anfield, zullen ook vertrekken bij de club.