UPDATE: 'Contractverlenging Tedesco zou tot en met WK '26 lopen'

UPDATE: 'Contractverlenging Tedesco zou tot en met WK '26 lopen'

26 januari - 11:45 Laatste update: 27 januari - 10:31
12

Besprekingen met Domenico Tedesco over zijn contract lieten op zich wachten. Nu er een definitieve CEO is bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), is daar echter ruimte voor ontstaan. Piet Vandendriessche liet weten al met Tedesco gesproken te hebben.

Vandendriessche had goed nieuws voor Tedesco. ''Ik liet hem weten dat we gaan praten over zijn contractverlenging. We kunnen er niet omheen dat hij heel goed heeft gewerkt'', vertelde de nieuwe CEO van de KBVB aan Het Nieuwsblad.

De CEO is positief over de verdiensten van de bondscoach. ''Tedesco heeft de ploeg verjongd en voor het EK gekwalificeerd op twee speeldagen voor het einde. Hij legde veel positieve accenten. We willen die contractverlenging graag vóór het EK afwerken'', aldus Vandendriessche.

Tedesco stond tot nu toe 10 wedstrijden aan het roer van de Rode Duivels als bondscoach. 8 wedstrijden werden daarvan gewonnen en 2 eindigden in een gelijkspel. Een eerste nederlaag van Tedesco met de Rode Duivels laat dus nog op zich wachten.

Update 27/1Het Laatste Nieuws komt zaterdag met wat meer details over de mogelijke contractverlenging van de bondscoach. De Belgische voetbalbond zou Tedesco twee jaar langer aan zich willen binden, tot en met het wereldkampioenschap van 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. De vorige CEO van de KBVB, Peter Bossaert, had namelijk beloofd dat zo'n voorstel er zou komen bij kwalificatie voor het EK. Mogelijk wordt het nieuwe contract gekoppeld aan een specifieke doelstelling op dat eindtoernooi, maar voorlopig wil de nieuwe CEO, Vandendriessche dus, "niet ingaan op modaliteiten".

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.