Grote stunt Afrika Cup: Equatoriaal-Guinea maakt gehakt van gastland Ivoorkust

Grote stunt op Afrika Cup: Equatoriaal-Guinea maakt gehakt van gastland Ivoorkust

22 januari om 21:00
Laatste update: 22 januari om 22:32

Equatoriaal-Guinea heeft voor een grote stunt gezorgd op de Afrika Cup. De nummer 88 van de FIFA-ranking won met maar liefst 4-0 van gastland Ivoorkust, dat moet vrezen voor uitschakeling.

Voor Ivoorkust was de opdracht duidelijk: aan een overwinning had het gastland van de Afrika Cup genoeg om de achtste finales te halen. Equatoriaal-Guinea stuntte echter al met een gelijkspel tegen Nigeria en deed dat nu opnieuw: het land uit het westen van Afrika was namelijk dodelijk effectief tegen Ivoorkust.

De Olifanten vielen constant aan, maar hadden het geluk niet aan hun zijde. Op slag van rust gold dat wel voor Equatoriaal-Guinea: spits Emilio Nsue maakte toen de verrassende 1-0. In het restant van de wedstrijd ging Ivoorkust met man en macht op jacht naar de gelijkmaker, maar uiteindelijk kreeg het de deksel op de neus.

Uit een schitterende vrije trap maakte Pablo Ganet in de 73ste minuut de 2-0. Enkele seconden later lag de bal weer in het net, nadat Ivoorkust de bal bij de aftrap inleverde: Nsue maakte zijn tweede van de avond. Invaller Jannick Buyla maakte er vlak voor tijd zelfs nog 4-0 van, waarna de schaamte van de Ivoriaanse gezichten af te lezen was. Lazare van Union bleef 90 minuten op de bank. 

Na het laatste fluitsignaal vloeiden de tranen dan ook bij de Ivoriaanse spelers. Het gastland is nog niet zeker van uitschakeling, maar moet er wel voor vrezen. Ivoorkust kan alleen nog als nummer drie door naar de achtste finale. Vier van de zes nummers drie stoten door naar de knock-outfase. Dat lijkt voor Ivoorkust echter lastig te worden.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Atlasleeuwenpodcast (@atlasleeuwenpodcast)