Lang spreekt over Ajax-akkefietjes: Goed dat ik bij Club Brugge kwam

Lang spreekt over Ajax-akkefietjes: "Goed dat ik bij Club Brugge kwam"

20 januari - 15:44
3

Noa Lang ziet dat de beeldvorming over hem aan het kantelen is. De 24-jarige aanvaller van PSV weet dat beelden uit 2019, waarin hij door toenmalig Ajax-trainer tot de orde werd geroepen, lang bij mensen op het netvlies stond.

"Dat filmpje heeft veel bepaald in het beeld dat mensen van mij hebben", zegt Lang tegen het Algemeen Dagblad. Hij wist zijn blazoen op te poetsen, mede door beelden na de Johan Cruijff Schaal. De PSV-aanwinst betrok jongetjes met een verstandelijke beperking bij het feest na de zege op Feyenoord. "Het filmpje in de Kuip heeft het nodige gekanteld in het beeld. Het lijkt wel alsof mensen nu pas het plaatje compleet hebben bij mij."

Lang benadrukt dat hij nu niet anders is, behalve dat hij volwassener is geworden. "En vergeleken met vier jaar geleden weet ik inderdaad beter wanneer je af en toe je mond moet houden, zoals Ten Hag riep. Maar waar ik eerst werd gezien als een – tussen aanhalingstekens – ‘probleemkind’, daar kan ik nu niks fout doen. En dat vind ik grappig. Het zegt mij vooral hoe dun het lijntje in beeldvorming is."

Emotioneel karakter
Wel heeft Lang spijt van zijn gedrag bij Ajax, waar hij Ten Hag soms tot wanhoop dreef. "Ik gooide weleens mijn kont tegen de krib op een manier die niet kon. Emoties tonen, dat zit in mijn karakter. Maar er waren trainingen bij onder Ten Hag dat ik gewoon mijn hesje uittrok en naar binnen liep. Dát had ik natuurlijk nooit moeten doen. Je zal het me nu ook niet meer zien doen." 

De Oranje-international miste perspectief bij Ajax. "De eerste tijd had ik het daar heel moeilijk mee. Opeens was mijn droom weg. Maar het is goed geweest dat ik bij Club Brugge kwam. In België ben ik echt doorgebroken, ik heb er vlieguren gemaakt, prijzen gewonnen en leren inzien hoe het hoort als je in het voetbal wat wilt bereiken op topniveau."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.