Jacobs (OHL): 'Het is te vroeg om te zeggen dat Anderlecht terug is'

Jacobs (OHL): 'Het is te vroeg om te zeggen dat Anderlecht terug is'

20 januari - 12:57
24

Ariël Jacobs, voormalig coach van RSC Anderlecht en momenteel sportief directeur bij Oud-Heverlee Leuven, blikt vooruit op de confrontatie met zijn oude club en de recente prestaties van Anderlecht. 

Jacobs, die twee landstitels met Anderlecht behaalde, betwijfelt of Anderlecht echt terug is in de race voor de titel. ‘Het is nog te vroeg om te zeggen dat Anderlecht terug is’, lezen we in Het Nieuwsblad. Hij merkt op dat de buitenwereld nu te snel tevreden lijkt met de resultaten van Anderlecht.

In het interview benadrukt Jacobs dat het te vroeg is om te concluderen dat Anderlecht terug is aan de top. Hij wijst op het belang van dominant en aantrekkelijk voetbal, iets wat volgens hem nog ontbreekt bij Anderlecht. Jacobs betwijfelt of Anderlecht klaar is om de strijd aan te gaan met topclubs, en wijst op de consistentie van Union en Genk.

‘Eens om het de knikkers gaat, zal Anderlecht toch beter voor de dag moeten komen tegen de topclubs. Union en Genk hebben qua regelmaat toch een streepje voor.’ Jacobs erkent wel een soort wederopstanding van Anderlecht dit seizoen, maar hij blijft kritisch over de prestaties tegen directe concurrenten.