Enkel Afrika-Cup-gangers ontbreken, verder is selectie Club Brugge op z'n sterkst

Enkel Afrika-Cup-gangers ontbreken, verder is selectie Club Brugge op z'n sterkst

20 januari - 10:19
6

Na de kwalificatie voor de halve finales van de Croky Cup heropent Club Brugge haar Jupiler Pro League met een thuiswedstrijd. Het KVC Westerlo van Rik De Mil komt over de vloer. Ronny Deila zal zijn voormalige rechterhand kunnen bekampen met een zo goed als complete selectie.

Altijd leuk voor een trainer wanneer je een wedstrijd kan voorbereiden zonder rekening te hoeven houden met blessures of schorsingen. Het is het geval voor Deila in aanloop naar Westerlo. De wedstrijdkern van Club Brugge oogt dan ook sterk, zo valt af te leiden uit de clubwebsite. Onder meer Kyriani Sabbe, die voor Nieuwjaar lang in de lappenmand lag, is er terug bij, net als midweeks tegen KAA Gent overigens.

Zo moet Deila enkel zijn afgevaardigden op de Afrika Cup missen: Denis Odoi (Ghana) en Raphaël Onyedika (Nigeria). Zij zullen vermoedelijk nog minstens tot begin februari onbeschikbaar zijn. De kern van Club Brugge lijkt echter voldoende gestoffeerd om hun vertrek op te vangen. Blauw-Zwart maakt in de eerste plaats jacht op de derde stek van Gent, dat vrijdagavond verloor van KV Mechelen (1-2). Als het Westerlo klopt, nadert het tot op één punt van de rivaal.