Opvallend: 'Feyenoord wil tot veertien miljoen neertellen voor spits uit Uruguay'

Opvallend: 'Feyenoord wil tot veertien miljoen neertellen voor spits uit Uruguay'

19 januari - 09:02 Laatste update: 10:07
5

Feyenoord is in de zoektocht naar een nieuwe aanvaller uitgekomen in Uruguay. Volgens TyC Sports hebben de Rotterdammers een bod neergelegd bij Liverpool Montevideo voor de diensten van de twintigjarige Luciano Rodriguez . Feyenoord wil de aanvaller voor tien miljoen euro nemen, terwijl het bedrag door bonussen kan oplopen tot veertien miljoen euro. Volgens 1908.nl is er nog geen bod gedaan, maar heeft Feyenoord wel officieel interesse getoond. 

Volgens TyC Sports zou zijn club Liverpool Montevideo een bedrag van vijftien miljoen euro vragen en daarbij krijgen de Rotterdammers maar zeventig percentage van de transferrechten van de aanvaller. Rodriguez werd al een tijd geleden geopperd door de scouts van Feyenoord, maar inmiddels zouden de clubleiding en de technische staf helemaal overtuigd zijn geraakt. Volgens 1908.nl heeft Feyenoord enkel nog de interesse officieel kenbaar gemaakt in Montevideo. De clubleiding daar heeft aangegeven dat ze qua prijs erg hoog in de boom gaan zitten. Als de Rotterdammers Rodriguez echt willen lijkt het erop dat ze het transferrecord van 8,3 miljoen euro zeker moeten verbreken.

Feyenoord ziet in Rodriguez een kandidaat voor verschillende opties. De Uruguayaan moet een tijdelijke vervanger words van Ayase Ueda, die met Japan de Asia Cup speelt. Verder hebben de Rotterdammers hem ook op het oog voor de rechtsbuitenpositie. Bij zijn huidige club in Montevideo speelt Rodriguez voornamelijk als centrumspits, maar hij kan ook vanaf beide flanken uit de voeten.

De twintigjarige Rodriguez pakte in 2023 al een prachtig hoogtepunt in zijn loopbaan. De aanvaller werd met Uruguay Onder 20 wereldkampioen door in de finale Italië te verslaan. In dienst van het jeugdelftal van de Uruguayanen speelde Rodriguez al 33 duels en scoorde hij elf keer. In totaal speelde hij in zijn tot nog toe prille carrière 88 duels in het betaald voetbal. Hij scoorde daarin zestien keer en gaf acht assists.