Details transfer Orban onthuld

UPDATE: Romano: ‘Orban legt medische tests af en tekent contract bij Lyon’

18 januari om 14:14
Laatste update: 18 januari om 14:14

Het Nieuwsblad heeft details over de transfer van Gift Orban onthuld. De Nigeriaan staat dicht bij een overstap naar het Franse Olympique Lyon. Eerder deed KAA Gent ook al zaken met de Fransen met Malick Fofana.

Orban zou een transfer maken van vijftien miljoen euro plus vijf miljoen euro aan bonussen mét een doorverkooppercentage van twintig procent. KAA Gent moet wel 15 procent van de meerwaarde aan ex-club Stabaek betalen: 1,75 miljoen euro.

Voor Fofana kreeg het ongeveer hetzelfde bedrag. De basissom was zeventien miljoen euro plus bonussen. KAA Gent zal de transferbedragen in schijven ontvangen. De Buffalo’s zijn nu naarstig op zoek naar versterkingen op de wintermercato.

Update: Volgens Fabrizio Romano is de transfer van Gift Orban naar Lyon afgerond. De Nigeriaanse aanvaller heeft zijn medische tests afgelegd en contract tot 2028 getekend. De transferexpert spreekt over een bedrag van dertien miljoen euro.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.