Vertessen verrassend in de basis bij PSV met Bakayoko: Daarom verdient hij het

Vertessen verrassend in de basis bij PSV met Bakayoko: "Daarom verdient hij het"

17 januari - 21:21

Peter Bosz vindt dat Yorbe Vertessen het verdient om in de basis te starten in het KNVB Beker-duel met FC Twente. Onze landgenoot wordt in verband gebracht met een transfer naar Union Berlin, maar dat gebruikt de trainer van PSV niet als argument. Naast Vertessen staat ook Rode Duivel Johan Bakayoko aan de aftrap.

"Het belangrijkste is dat hij het verdiend heeft", begint Bosz voor de camera van ESPN. "Hij traint goed en als hij invalt doet hij het goed. Hij komt voor Malik (Tillman, red.), die voor de winterstop geblesseerd is geraakt toen hij veel wedstrijden achter elkaar speelde. Dat wil ik nu, aan het begin van de tweede seizoenshelft, voorzichtig mee zijn. Er is niets aan de hand, maar we willen het met hem rustig opbouwen."

Bosz gaat ook in op de waarde van Jerdy Schouten, die neerstreek bij PSV als opvolger van Ibrahim Sangaré. "Ik vond Sangaré ook een heel goede speler. Fysiek, maar ook voetballend. Ik denk dat Jerdy nog vaster is in balbezit, hij verliest nog minder de bal. En voor een zes vind ik dat wel fijn."

PSV en FC Twente beginnen om 21.00 uur aan de bekerclash in het Philips Stadion.