Boskamp over Henderson naar Ajax: Ik geloof er niet in, moet ik eerlijk zeggen

Boskamp over Henderson naar Ajax: "Ik geloof er niet in, moet ik eerlijk zeggen"

17 januari - 18:46
1

Jan Boskamp plaatst zijn vraagtekens bij de komst van Jordan Henderson naar Ajax. De analist vraagt zich af of de ervaren Engelse middenvelder de dolende Amsterdammers bij de hand weet te nemen.

Boskamp keek met ongeloof naar het Eredivisie-duel van Ajax bij Go Ahead Eagles, dat ternauwernood met 3-2 werd gewonnen. "Als je ziet hoeveel ruimte de tegenstander krijgt na balverlies van Ajax, dat is echt niet normaal. Go Ahead had er wel zes of zeven kunnen maken", zegt hij tegen Vandaag Inside

Henderson moet de balans op het middenveld van Ajax gaan herstellen, maar Boskamp weet niet zeker of de 81-voudig Engels international de oplossing is. "Henderson is geen zes. Hij heeft altijd met Salah gespeeld, die voor hem stond. En met Alexander-Arnold. Als die naar voren ging, nam Henderson zijn positie over. Ik vraag me af of hij bij Ajax past, omdat hij geen bepalende speler was. Ik geloof er niet in, moet ik eerlijk zeggen."

Boskamp ziet Ajax momenteel niet als concurrent van 'zijn' Feyenoord, maar hij hoopt wel dat het snel beter gaat in Amsterdam. "Ze moeten terugkomen, want dit is echt een slechte zaak voor het Nederlandse voetbal."