OFFICIEEL: Beerschot versterkt zich met verdediger Thiam (ex-Zulte Waregem)

OFFICIEEL: Beerschot versterkt zich met verdediger Thiam (ex-Zulte Waregem)

16 januari - 18:28
1

Beerschot heeft zich definitief versterkt met Cheick Thiam. De 20-jarige verdediger heeft een contract tot 2025 getekend bij Beerschot. Thiam liep mee bij Beerschot in een testperiode en heeft de club kunnen overtuigen. Op deze manier heeft de nieuwe hoofdtrainer Dirk Kuyt er een extra verdedigende optie bij.

Thiam is een jeugdproduct van SV Zulte Waregem. De centrale verdediger kwam op zijn 17e bij de A-ploeg van Zulte Waregem terecht. In de afgelopen zomer nam Thiam afscheid bij Zulte Waregem, de verdediger dacht een volgende club te hebben, maar in verband met een budgettaire kwestie ging dit niet door, hierdoor was Thiam het afgelopen half jaar transfervrij.

Thiam greep vervolgens zijn kans bij Beerschot. “Ik was dan ook heel erg blij toen ik de kans kreeg om bij Beerschot te komen testen. Het was voor mij een mogelijkheid om te laten zien wat ik kan. Meteen zat het gevoel ook goed. Het is een jonge groep, die mij heel erg warm onthaalde. Dat gaf heel veel vertrouwen en zorgde ervoor dat ik met plezier kwam trainen. Ik ben dan ook heel erg tevreden dat ik hier een contract heb mogen tekenen”, deelt Thiam via de officiële kanalen van Beerschot.