Riemer creatief met Anderlecht tegen Union: ''Leoni heeft een groot voetbal-IQ''

Riemer creatief met Anderlecht tegen Union: ''Leoni heeft een groot voetbal-IQ''

16 januari - 15:45
9

Brian Riemer staat voor een uitdagende puzzel. Tegen Union SG mist Riemer een groot deel van zijn gebruikelijke verdediging. De Anderlecht-trainer wil daarom Theo Leoni in de verdediging opstellen tijdens de kwartfinale van de Beker van België van aanstaande woensdagavond.

Riemer heeft een duidelijke reden voor het opstelen van Leoni in de defensie. ''Theo Leoni heeft een groot voetbal-IQ. Als ik hem in de verdediging posteer zal hij met zijn lengte (1,74 meter) natuurlijk geen tien kopduels winnen van Gustav Nilson, maar hij zal wel voetballend vermogen aan het team toevoegen'', vertelde Riemer aan Het Belang van Limburg.

Voor Leoni is het niet voor het eerst. ''Je moet ook weten dat hij bij de RSCA Futures ooit 10 matchen samen met Zeno Debast in de verdediging heeft gestaan'', zei Riemer.

Er is zelfs kans dat Leonie de aanvoerdersband draagt. ''De kans is reëel dat hij morgen kapitein is, ja. Hij wil een leider zijn en als Jan Vertonghen er niet bij is, neemt hij logischerwijs meer verantwoordelijkheid. Debast zette zich anderhalf jaar in het spoor van Vertonghen, maar hij kan zelf ook de leider zijn'', aldus Riemer.

Leoni speelde tot nu toe 18 Jupiler Pro League-wedstrijden dit seizoen. Daarin wist de centrale middenvelder 3 keer te scoren en 7 assists te leveren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.