De beker op tv (behoudens sneeuwtapijt): Brusselse derby en titelverdediger

De beker op tv (behoudens sneeuwtapijt): Brusselse derby en titelverdediger

16 januari - 12:00 Laatste update: 17 januari - 10:30
3

Het Belgische profvoetbal snijdt haar 2024 aan. Na de Challenger Pro League is het tijdens deze midweek tijd voor de Croky Cup om zich weer op gang te trekken. Acht ploegen blijven nog over, met enkele spraakmakende affiches in de kwartfinales. VoetbalPrimeur.be geeft een overzicht waar je alles kan volgen op televisie.

Titelverdediger Royal Antwerp FC trekt op bezoek bij OH Leuven, terwijl KV Oostende en RWDM een gouden kans krijgen op een halve finale. Aan de andere kant van de tabel komen vier ronkende namen tegen elkaar uit. De Slag om Vlaanderen tussen KAA Gent en Club Brugge doet ook de neutrale fan watertanden. Datzelfde kan gezegd worden van de Brusselse derby: RSC Anderlecht - Union Saint-Gilloise.

Toch houdt de Belgische voetballiefhebber best nog een slag om de arm. Vanaf woensdagochtend worden namelijk stevige sneeuwbuien voorspeld over het hele land. Mogelijk komen de avondwedstrijden daardoor in het gedrang. In de loop van de middag zal er beslist worden over eventuele afgelastingen.

Waar kan je de wedstrijden bekijken op tv?
* Gent-Club Brugge: dinsdag vanaf 20u35 op VRT Canvas;
* OH Leuven - Antwerp: woensdag vanaf 18u10 op VTM2;
* Union-Anderlecht: woensdag vanaf 20u20 op VTM2 (ook op RTL Club vanaf 20u30).