OFFICIEEL: Union haalt Lindner in huis, doelman die in 2023 nog kanker overwon

OFFICIEEL: Union haalt Lindner in huis, doelman die in 2023 nog kanker overwon

16 januari - 11:34
1

Union Saint-Gilloise heeft een ervaren doublure binnengehaald voor Anthony Moris. De 33-jarige Heinz Lindner moet de eerste keuze het vuur aan de schenen komen leggen. De Oostenrijker brengt een opmerkelijk verhaal met zich mee: tot een drietal maanden geleden was hij nog kankerpatiënt.

Union heeft de transfer bekendgemaakt via haar officiële kanalen. De koploper in de Jupiler Pro League huurt Lindner voor een half jaar van FC Sion. Eerder bouwde de Oostenrijker al ervaring op bij onder meer Austria Wien en Eintracht Frankfurt. Bij Union is Moris de onbetwiste nummer één, maar in zijn schaduw zaten enkel jonge wolven. Zo mocht Joachim Imbrechts tegen Sporting Charleroi twintig minuten invallen. Union zal het in het nieuwe jaar sowieso een wedstrijd zonder Moris moeten stellen, aangezien die in zijn laatste match van 2023 rood pakte op Club Brugge.

Mogelijk komt de ervaren Lindner daardoor snel onder de lat te staan. Ondanks zijn rijkgevulde cv zal Union niet over één nacht ijs gegaan zijn om de huurdeal af te ronden. De nieuwkomer kreeg in mei vorig jaar namelijk de hemel op zijn hoofd gevallen, toen bij hem teelbalkanker werd vastgesteld. Na een lastige revalidatie werd hij in november genezen verklaard. Nadien maakte Lindner ook al zijn wederoptreden bij Sion. Nu moet de doelman Union mee richting de titel stuwen.