'Man Utd laat oog vallen op ex-Anderlecht-speler: clausule van veertig miljoen'

'Man Utd laat oog vallen op ex-Anderlecht-speler: clausule van veertig miljoen'

16 januari - 07:20 Laatste update: 07:29
2

Joshua Zirkzee (ex-Anderlecht) staat hoog op het wensenlijstje van Manchester United, meldt de Duitse tak van Sky Sports. The Mancunians hebben al bij Bologna geïnformeerd naar de transfermogelijkheden.

Zirkzee is bij Bologna bezig aan een ijzersterk seizoen en dat is ook United niet onopgemerkt gebleven. De 22-jarige spits is komende zomer een belangrijk transferdoelwit voor de Engelse grootmacht, klinkt het. De clubleiding van United geeft hoog op van de aanvaller en verwacht dat Zirkzee op Old Trafford van waarde kan zijn en zich verder kan ontwikkelen.

United en Bologna hebben zelfs al oriënterende gesprekken gevoerd. Deze winter houden de Italianen hun poot stijf: Zirkzee is niet te koop. Komende zomer is dat wel het geval, omdat er dan een afkoopclausule van kracht is. Zirkzee is dan voor veertig miljoen euro op te halen bij Bologna. De spits is niet de eerste Nederlander die richting de zomer gelinkt wordt aan United. Naar verluidt wil manager Erik ten Hag dolgraag opnieuw samenwerken met Matthijs de Ligt, die niet zeker is van een basisplek bij Bayern München.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.