Vanhaezebrouck hoopt op de jeugd tegen Club Brugge: “De groten die staan er”

Vanhaezebrouck hoopt op de jeugd tegen Club Brugge: “De groten die staan er”

15 januari - 23:23
8

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, blikt vooruit op de kwartfinale van de Croky Cup tegen Club Brugge. Vanhaezebrouck heeft flink wat afwezigen en geblesseerden, de hoofdtrainer geeft aan dat het een prachtige kans is voor de jeugd bij De Buffalo’s. De talenten Tibe De Vlieger, Robbie Van Hauter, Abdul Ayindé, Brian Agbor, Bram Lagae en Mohamed Soumah hebben zich allemaal bij de A-kern gevoegd.

Vanhaezebrouck geeft aan dat de groten zich onderscheiden tijdens topmatchen zoals die tussen Gent en Club Brugge. “Dat is toch een droom als je als jonge gast tegen Club Brugge kan spelen. Als je op die leeftijd een topmatch tegen Club Brugge mag spelen. Voor een vol huis, of toch bijna, dan kun je daar toch alleen maar van dromen. Als je daar tegenop kijkt dan vrees ik dat je geen grote carrière gaat maken”, deelt Vanhaezebrouck via de officiële kanalen van Gent.

Vanhaezebrouck meent voor de kwartfinale tussen Gent en Club Brugge, dat de groten er staan wanneer het moet. “De groten die staan er, op het moment dat ze er moeten staan. Ook al zijn ze nog maar 16, 17 of 18. Kijk naar Salah, kijk naar Fofana, kijk naar Vermeeren en al die andere jonge gasten bij die andere ploegen. Ik heb er heel veel gekend vanaf die leeftijd die voor de eerste keer zijn aangetreden. De meesten hebben dat moment gegrepen en hebben ook een mooie carrière gemaakt. Het is aan onze jonge gasten nu om dat momentum te grijpen en te tonen dat zij een carrière kunnen maken in het voetbal”, besluit Vanhaezebrouck.