Tedesco koos voor Courtois

‘Tedesco bracht FIFA-stem uit en koos Courtois als beste doelman ter wereld’

15 januari om 22:10
Laatste update: 15 januari om 22:10

Ederson, de doelman van Manchester City is op de FIFA Awards verkozen tot de beste doelman ter wereld. Thibaut Courtois was ook genomineerd, maar werd wel opgenomen in het FIFPro-elftal van het jaar, waar ook Kevin De Bruyne in staat. Domenico Tedesco en Romelu Lukaku mochten namens De Rode Duivels stemmen, Tedesco koos voor Courtois als beste doelman, weet Het Nieuwsblad.

De keuze van Tedesco is opvallend te noemen. De bondscoach van De Rode Duivels en Courtois hebben hun aanvoerderskwestie bij de Rode Duivels nog niet volledig opgelost. Courtois gaf onlangs wel aan opnieuw voor De Rode Duivels uit te willen komen.

De FIFA Awards zijn de tegenhanger van de Ballon d’Or. De bondscoaches en de aanvoerders van de nationale teams mogen stemmen. Per land is er ook een journalist die een stem mag uitbrengen en zijn er geregistreerde fans die kunnen stemmen. Deze vier 'stemmers' gelden allen voor 25% zodat er een volledige stem gevormd wordt van bondscoach, aanvoerder, journalist en de fans. 

Tedesco zette Courtois op de eerste plaats, op de tweede plaats had Tedesco ruimte voor Ederson van Manchester City en op de derde plaats zette Tedesco Marc-André Ter Stegen van Barcelona. Lukaku zette Ederson op de eerste plaats, André Onana op de tweede plaats en Courtois op de derde plaats.