'Shoffner (45) volgt Jonckheere op als hoofdcoach van KV Oostende'

'Shoffner (45) volgt Jonckheere op als hoofdcoach van KV Oostende'

15 januari - 12:16 Laatste update: 13:29
4

KV Oostende heeft een nieuwe trainer na het vertrek van Michiel Jonckheere. Het is nu aan Jamath Shoffner om de kustploeg door een moeilijke periode te loodsen. Dat weet Het Nieuwsblad.

KV Oostende won zondag wel met 3-2 van Zulte Waregem, maar enkele uren later kwam het nieuws binnen dat Jonckheere opstapt. Hij is namelijk aangesteld als coach van de U18 bij Club Brugge. Shoffner heeft nog niet getekend bij KV Oostende, maar staat wel al op het trainingsveld.

KV Oostende staat momenteel laatste in 1B door een puntenstraf. Bovendien sloegen de spelers vorige week een training over omdat ze niet betaald werden. Shoffner krijgt dus een bijzonder lastige opdracht. Woensdag kan hij zijn debuut als coach maken in de bekerwedstrijd tegen RWDM.

Shoffner heeft de Amerikaanse nationaliteit, maar trainde in de afgelopen jaren vooral Luxemburgse clubs. Hij maakte er deel uit van de staf bij de nationale ploeg en coachte FC Jeunesse Canach en FC Dudelange. In België was hij ook even coach bij Virton.