In zwaar weer verkerend Oostende stunt met overwinning op Zulte Waregem

14 januari - 15:35
7

KV Oostende heeft in eigen huis voor een grote verrassing gezorgd in de Challenger Pro League. Oostende wist met 3-2 te winnen van Zulte Waregem. De Kustboys kregen in de laatste minuut een penalty waardoor de drie punten thuisleven. Het was een strijd tussen de rode lantaarndrager en de koploper.

Oostende begon na 15 minuten spelen al met de stunt tegen Zulte Waregem. Het was Ewan Henderson die De Kustboys op voorsprong bracht.

De stunt werd voortgezet in de 38e minuut, Daniel Perez wist het net te vinden en verdubbelde de score. Vlak voor rust deed Zulte Waregem wat terug, spits Jelle Vossen benutte in de blessuretijd van de eerste helft een strafschop.

In de tweede helft leek de stunt van Oostende ten einde, het was opnieuw Vossen die het net vond, de spits scoorde in de 51e minuut de gelijkmaker. Zulte Waregem was veruit de meest dominante ploeg, maar dit betekende niet dat de ploeg veel meer kansen bij elkaar voetbalde.

In de 92e minuut werd de stunt van Oostende herboren. Anton Tanghe kreeg namens Zulte Waregem een rode kaart en Oostende kreeg een strafschop. Het stadion ontplofte, maar de penalty werd gemist. De match leek toch in een gelijkspel te eindigen, maar Mohamed Berte kwam als een duveltje uit een doosje tevoorschijn en schonk Oostende toch nog de overwinning op Zulte Waregem.