OFFICIEEL: Gent en Anderlecht grijpen definitief mis, Belofte Muzambo naar Spanje

OFFICIEEL: Gent en Anderlecht grijpen definitief mis, Belofte Muzambo naar Spanje

13 januari - 21:16 Laatste update: 21:47
2

Stanis Idumbo Muzambo heeft zijn transfer naar Sevilla definitief te pakken. Onze landgenoot verlaat Ajax, dat een kleine transfersom ontvangt en een doorverkooppercentage heeft bedongen. Door de transfer grijpen RSC Anderlecht en KAA Gent definitief mis. Paars-wit en De Buffalo's toonden ook interesse in de aanvallende middenvelder. 

Ajax en Sevilla hebben de transfer van Idumbo Muzambo officieel bekendgemaakt. Het was al even duidelijk dat de achttienjarige aanvaller zou vertrekken uit Amsterdam. Idumbo Muzambo had nog een contract voor een halfjaar, maar naar verluidt incasseert Ajax nog een som van 300.000 euro, de gebruikelijke opleidingsvergoeding. Daarnaast zou de Nederlandse recordkampioen nog een doorverkooppercentage bedongen hebben.

Naast Anderlecht en Gent was Tottenham Hotspur was ook in de race voor Idumbo Muzambo, die dus voor Sevilla heeft gekozen. De jeugdinternational maakte nooit zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. Wel kwam hij 23 in actie in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong Ajax. In die wedstrijden scoorde hij drie keer.