Fantastische De Bruyne heeft twintig minuten nodig om City aan late zege te helpen

13 januari - 20:34
34

Manchester City heeft een late zege geboekt op Newcastle United in een zeer boeiend duel. De twintigjarige Oscar Bobb maakte in de blessuretijd de winnende treffer, nadat hij het veld in kwam voor Jérémy Doku. Bobb scoorde op aangeven van Kevin de Bruyne. De Rode Duivel, die niet eens aan de aftrap verscheen, was daarvoor ook al goed voor de gelijkmaker.

De verhoudingen bij het treffen tussen Newcastle en City werden al snel duidelijk: City kreeg de bal en domineerde, terwijl The Magpies loerden op de omschakeling. In de 26ste minuut bracht Bernardo Silva de bezoekers via een absoluut hoogstandje op voorsprong: met een geweldige hakbal verschalkte de Portugees doelman Martin Dúbravka.

Lang liet het antwoord van Newcastle United echter niet op zich wachten. Een vlijmscherpe counter van de thuisploeg eindigde bij Alexander Isak, die de bal bekeken in de hoek legde: 1-1. Nog geen twee minuten later scoorde Newcastle opnieuw. Na balverlies van Rúben Dias kwam de ploeg van Eddie Howe er opnieuw snel uit. Opnieuw zag City-doelman Ederson de bal fraai in de verre hoek vliegen: deze keer was Anthony Gordon de gevierde man bij Newcastle.

Daardoor stond de thuisploeg bij rust met 2-1 voor. Na de pauze ging Man City op jacht naar de gelijkmaker. De formatie van Pep Guardiola kreeg een aantal goede kansen, maar lang lukte het niet om te scoren. Dat veranderde toen De Bruyne, die terug is van een blessure, binnen de lijnen kwam: vijf minuten nadat De Bruyne het veld betrad, maakte hij op fraaie wijze de gelijkmaker.

In de blessuretijd werd het zelfs nog mooier voor City: De Bruyne gaf een ragfijne pass op invaller Bobb, die van dichtbij tot scoren kwam: 2-3. Daardoor neemt City de drie punten mee naar Manchester. The Citizens klimmen daardoor naar de tweede plaats in de Premier League, met twee punten minder dan koploper Liverpool. Newcastle staat nu tiende.