Blessin spreekt na familiedrama: “Dan was ik gestopt als T1 van Union SG”

Blessin spreekt na familiedrama: “Dan was ik gestopt als T1 van Union SG”

13 januari om 08:46
Laatste update: 13 januari om 09:04

Alexander Blessin beleeft hoogdagen met Union SG, maar in het privéleven kende de oefenmeester een drama. Zijn vrouw Charlotte geraakte deels verlamd na een ruggenmerginfarct. Blessin sprak met Het Laatste Nieuws.

Blessin was bijna gestopt als T1 van Union SG. “Ja. Charlotte mocht beslissen of ik verderdeed of niet. Als zij de huidige situatie niet meer zou aankunnen, dan was ik gestopt. Weet je, ik ben nu al twaalf jaar coach. Van Oostende tot Genoa. Mijn vrouw zei dat het zou lijken dat we de strijd verliezen, mocht ik mijn job opgeven. Ze wil zo'n gevoel niet aan de kinderen geven. (verbijt de tranen) Wat kan ik daarop zeggen?”

Maar Blessin mocht van zijn vrouw niet opgeven. “Ze vindt dat de voorbije 12 jaar anders voor niets zijn geweest. 'Ik moet een winnaarsmentaliteit tonen', zei ze. 'En jíj geeft op?' Er zijn momenten waarop we onze positiviteit even verliezen, maar mijn vrouw is echt mijn heldin.” Blessin had ook zijn spelers ingelicht. “Ik heb de ploeg meteen ingelicht over de zaak en hen betrokken. Ik vertel ze voortdurend, min of meer in detail, hoe het gaat.”

Union SG had alle begrip voor de situatie. “Ik heb een geweldige verstandhouding met de voorzitter (Alex Muzio, red.), maar ook met Chris O'Loughlin en Philippe Bormans (technisch directeur en CEO, red.). Ze wilden me in augustus alle tijd geven die ik nodig had. Ik moest me geen zorgen maken over mijn contract. Ze zouden er wel zijn voor mij. Wanneer ik ergens een afspraak heb met Charlotte, met een dokter of zo, dan staan ze toe dat ik vertrek.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.