Nicky Hayen blijft de hoofdtrainer van Club Brugge in de Jupiler Pro League

Hayen blijft aan: ''Ook ik had dit niet verwacht toen ik overnam''

4 juni om 07:20

Nicky Hayen blijft aan als hoofdtrainer van Club Brugge. De trainer wist kampioen te worden met de selectie en wil dat succes voortzetten. Van tevoren had Hayen niet verwacht dat het zo zou lopen.

Duidelijkheid kwam pas na de Jupiler Pro League om zo de flow niet te doorbreken. ''We wilden de dynamiek tijdens de spannende eindfase van de competitie ook niet veranderen. We hebben de focus op het voetbal gehouden, om het daarna over de toekomst te hebben'', vertelde Hayen aan Sporza.

Van het succes van Club Brugge en het aanblijven had Hayen in eerste instantie niet durven dromen. ''Ook ik had dit niet verwacht toen ik overnam. We hadden gewoon het simpele doel gesteld: nog zo veel mogelijk matchen winnen in de competitie en Europa. Ik was helemaal niet bezig met mijn voortzetting na dit seizoen'', zei Hayen.

Hayen en Club Brugge hebben na het einde van de Jupiler Pro League snel gehandeld en kunnen zich voorbereiden op het volgende seizoen. ''Het belangrijkste was alvast om het contract af te sluiten en zo voor duidelijkheid te zorgen bij iedereen'', aldus Hayen.

Hayen blijft samenwerken met Hayk Milkon en Michiel Jonckheere als zijn assistenten. Robin Veldman tekent bij voor onbepaalde tijd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.