De Condé: “Fier dat KRC Genk geen externe geldschieters nodig heeft”

De Condé: “Fier dat KRC Genk geen externe geldschieters nodig heeft”

11 januari - 15:25
50

Dimitri De Condé, de Head of Football van KRC Genk, vertelt in een uitgebreid interview aan Het Belang van Limburg over zijn sportieve en financiële verantwoordelijkheid bij Genk. De Condé vertelt dat de realiteit van Genk niet anders is dan die van de andere topclubs in de Jupiler Pro League.

Genk kon de begroting maar net in evenwicht houden, terwijl Onuachu nog voor 18 miljoen euro werd verkocht. De Condé reageert hier als volgt op. ““Onze realiteit is niet anders dan die van andere Belgische topclubs, die via uitgaande transfers hun cijfers in het groen moeten brengen of houden. Kijk maar naar de transfers die elke dag gebeuren. Het is een bijzonder moeilijk evenwicht, dat mijn job er niet makkelijker op maakt”, deelt De Condé aan Het Belang van Limburg.

De Condé vertelt verder dat hij er fier op is dat Genk geen externe geldschieters nodig heeft. “Maar ik doe dat met hart en ziel, omdat ik trots ben op ons model zonder externe geldschieters. Ik voel ook dat onze supporters even fier zijn als wij, dat merk je aan de manier waarop het voetbal weer leeft in Genk. De toeschouwersaantallen én het enthousiasme in het stadion tegen bijvoorbeeld Antwerp, gaven me een boost. Ze bezorgen me de energie om er weer volop tegenaan te gaan”, besluit De Condé.