Bondscoach Saintfiet opnieuw voor obstakel

Bondscoach Saintfiet (Gambia): “Zij wilden ons in hetzelfde toestel laten vliegen”

11 januari om 14:20

Het blijft tegenzitten voor Gambia en bondscoach Tom Saintfiet. Na eerdere problemen rondom de uitbetalingen van de premies, wist de selectie van Gambia ternauwernood te ontsnappen aan een mogelijk catastrofale vliegtuigreis. Antwerpenaar Saintfiet is opgelucht dat hij het verhaal kan navertellen, maar de bond wil dat de selectie opnieuw met hetzelfde toestel naar Ivoorkust trekt.

Saintfiet vertelt dat de bondscoach en de Gambiaanse selectie erg veel geluk gehad hebben. Saintfiet sprak met een Nederlandse cardioloog. “En die heeft ook nog eens bevestigd dat als we nog een halfuur waren doorgevlogen, we nu dood waren geweest door koolstofmonoxidevergiftiging”, citeert Sporza Saintfiet.

De Gambiaanse bond wil nu dat de Gambiaanse selectie en bondscoach Saintfiet opnieuw met hetzelfde toestel naar Ivoorkust gaan. “Zij wilden dat we om vier uur zouden terugvliegen met datzelfde vliegtuig. Maar dat doen we niet. Als ze dat willen, moeten ze nieuwe trainers en spelers zoeken. Dan keren wij allemaal terug naar Europa”, aldus Saintfiet.

Saintfiet deelt dat de Gambiaanse selectie nu een beetje in een patstelling zit. “De regering en de voetbalbond wil dat we met die maatschappij vliegen, wij niet. Wij willen zelfs gewoon met een commerciële vlucht gaan. Morgenochtend vliegt er eentje van Gambia naar Ivoorkust. Dan moeten we wel overstappen, maar liever zo dan in een onveilig toestel. Hopelijk wint het gezond verstand”, besluit Saintfiet.