Gambia-speler doet verhaal op sociale media na ontsnappen vliegtuigramp

Speler Gambia doet verhaal op sociale media na ontsnappen vliegtuigramp

11 januari om 07:35
Laatste update: 11 januari om 07:43

Op Instagram heeft Gambiaanse speler Saidy Janko zijn verhaal gedaan over het ontsnappen van de vliegtuigramp. Bondscoach Tom Saintfiet en co moesten een noodlanding maken na een zuurstofprobleem.

Janko spreekt van een onacceptabele situatie. ‘Zodra we het kleine vliegtuigje binnenstapten dat was ingehuurd, merkten we de enorme hitte waardoor we begonnen te zweten. De bemanning verzekerde ons dat de airconditioning zou starten zodra we in de lucht waren.’

Een paar spelers vielen meteen in een diepe slaap. ‘Maar de onmenselijke hitte, gecombineerd met het toenemende gebrek aan zuurstof, bezorgde velen hevige hoofdpijn en extreme duizeligheid. Bovendien vielen er anderen een paar minuten na het betreden van het vliegtuig of het opstijgen diep in slaap.”

Het had ook erger kunnen aflopen, weet Janko. ‘Eenmaal in de lucht werd de situatie erger, waardoor de piloot geen andere keus had dan negen minuten na het opstijgen een noodlanding te maken op de luchthaven van Banjul. Anders hadden de gevolgen veel erger kunnen zijn! Als we nog langer aan de situatie waren blootgesteld in een vliegtuig zonder zuurstof...’

Naast bondscoach Saintfiet zijn ook Alieu Fadera (KRC Genk), Sulayman Marreh (ex-Gent en ex-Eupen), Omar Colley (ex- KRC Genk) en Bubacarr Sanneh (ex-Anderlecht) enkele bekende namen in de selectie van Gambia.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Saidy Janko (@saidyjanko22)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.