Saintfiet en Gambia ontsnappen aan vliegtuigramp

Gambia en Saintfiet ontsnappen aan vliegtuigramp: “Hadden dood kunnen zijn”

10 januari om 21:58

Het is tot nu toe een zeer stroeve voorbereiding van de Afrika Cup 2024 voor Gambia en bondscoach Tom Saintfiet. Gambia stapte woensdagavond op het vliegtuig, maar na 20 minuten moest het toestel terugkeren in verband met een ernstig zuurstofprobleem aan boord.

Op deze wijze is het een zeer stroeve start voor Gambia en Saintfiet. De Gambiaanse selectie dreigde eerst nog met een boycot van de Afrika Cup 2024 omdat de kwalificatiepremie nog steeds niet ontvangen is. Na een belofte van de voetbalbond ging de selectie met hoofdtrainer Saintfiet toch akkoord en stapten ze op het vliegtuig.

Tijdens de vlucht ontsnapten de Gambiaanse selectie en de Antwerpse bondscoach aan een grote ramp. Na twintig minuten moest het vliegtuig terugkeren omdat er te weinig zuurstof aan boord was. Hierdoor vielen veel van de inzittenden na enkele minuten al in slaap.

Saintfiet reageerde als volgt op de ernstige situatie van Gambia in het vliegtuig. “We hadden allemaal dood kunnen zijn”, citeert De Gazet van Antwerpen Saintfiet. Op het eerste oog heeft er verder niemand blijvende schade opgelopen. Aankomende maandag speelt Gambia de eerste match op de Afrika Cup tegen buurland Senegal.