'Ajax wil definitieve overname Henderson: overstap belastingtechnisch ook gunstig'

'Ajax wil definitieve overname Henderson: overstap belastingtechnisch ook gunstig'

9 januari - 19:47
2

Het lijkt erop dat Ajax mikt op een koop en geen huur voor Jordan Henderson. De Amsterdammers willen van de Engelsman een sleutelfiguur maken in de wederopbouw van de club. Een terugkeer naar Engeland lijkt voor Henderson in ieder geval erg onwaarschijnlijk, vanwege de belastingregels.

Transferjournalist Ben Jacobs kwam eerder met het nieuws dat een permanente transfer voor Henderson onwaarschijnlijk lijkt. Toch is dat volgens Voetbal International wel waar Ajax voor wil gaan. De club wil van de Engelse middenvelder een sleutelspeler maken in de wederopbouw in de Johan Cruijff ArenA. Eerder werd wel al bekend dat Henderson ontevreden is in Saudi-Arabië en niet kan wennen aan het topsportklimaat en de competitie. 

Ook noemde Jacobs Newcastle United als geïnteresseerde club, maar de kans dat Henderson daarheen gaat lijkt onwaarschijnlijk. Dat komt met name door de belastingregels. Als Henderson terug naar Engeland gaat dan zal hij een groot deel van zijn inkomsten uit Saudi-Arabië weer moeten inleveren. Dat gaat om miljoenen euro’s. Een overstap naar Ajax zou daarom financieel veel voordeliger zijn voor Henderson. De Engelsman zou ook aangeboden zijn bij Duitse topclubs als Leverkusen, maar die hapten nog niet toe.