'Ajax moet all-in gaan voor komst Henderson: Moet volledig salaris betalen'

'Ajax moet all-in gaan voor komst Henderson: Moet volledig salaris betalen'

9 januari - 18:43
4

Een mogelijke overstap van Jordan Henderson naar Ajax zal geen gemakkelijke worden voor de Amsterdammers. Zo kan het salaris van de Engelsman een groot probleem worden, aangezien Al-Ettifaq alleen meewerkt aan een huurdeal als de andere club zijn volledige verdiensten overneemt. Daarnaast lijkt de concurrentie in de strijd om Henderson moordend.

Transferjournalist Ben Jacobs vertelt dat Al-Ettifaq binnenkort om tafel gaat met Henderson. De Saudi’s zetten niet in op een transfer van de Engelsman, maar volgens eerder berichtgeving zou hij zelf niet goed kunnen aarden in het Midden-Oosten. Al-Ettifaq moet de eerste aanbiedingen voor Henderson nog binnen krijgen, maar de club is wel duidelijk. Bij een verhuur lijken de Saudi’s alleen mee te willen werken, als Ajax zijn volledige salaris overneemt.

Een permanent vertrek van Henderson lijkt op dit moment onwaarschijnlijk. Daarvoor zou Al-Ettifaq te veel vragen. Henderson werd vorig jaar zomer voor veertien miljoen euro overgenomen van Liverpool en in Saudi-Arabië krijgt hij meer dan negen miljoen euro salaris per jaar. Naast een volledige overname van zijn salaris is de kans groot dat Al-Ettifaq ook nog een huursom wil.

Ook de concurrentie die Ajax krijgt voor Henderson is niet te versmaden. Naast de Amsterdammers zouden ook Newcastle United en Bayer Leverkusen interesse hebben in de 33-jarige middenvelder. Een overstap naar Newcastle zou een gevoelige zijn, aangezien Henderson de jeugdopleiding doorliep bij rivaal Sunderland. Leverkusen staat echter bovenaan in Duitsland en kan dus wel een verleidelijke move zijn voor de Engelsman.