Ure mee op winterstage met RSC Anderlecht: ''Gedraagt zich als een leider''

Ure mee op winterstage met RSC Anderlecht: ''Gedraagt zich als een leider''

8 januari - 11:50 Laatste update: 12:05
1

Robbie Ure sluit aan bij de winterstage van RSC Anderlecht. De 19-jarige Schotse spits mag zich tijdelijk bij de hoofdmacht van trainer Brian Riemer voegen. David Hubert, assistent-coach van RSCA Futures, sprak over de kwaliteiten van de aanvaller.

Hubert vergeleek de kwaliteiten van Lucas Stassin met die van Ure. ''Hij heeft andere kwaliteiten, want Robbie is geen pure afwerker in het strafschopgebied zoals Lucas dat is. We waren onder de indruk van zijn vermogen om de spelers rond hem beter te laten spelen'', vertelde Hubert aan Het Nieuwsblad.

De mentaliteit van Ure valt goed in de smaak bij de assistent-coach van de Futures. ''Uit onze gesprekken kwam een zeer volwassen jongen voor zijn leeftijd naar voren en dat bewijst hij door zich als een leider te gedragen. Hij maakte al deel uit van het A-team van Rangers en dat zie je terug in zijn gedrag. Bovendien beschikt hij over de nodige voetbalintelligentie'', aldus Hubert.

Ure stond dit Challenger Pro League-seizoen tien keer in het veld voor RSCA Futures. Daarin wist de spits vijf keer te scoren en leverde hij twee assists.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.