Leko over mogelijke transfers bij Standard

Leko over mogelijke transfers bij Standard: “Versterkingen? Ja dat is nodig”

6 januari om 13:03
Laatste update: 6 januari om 14:07

Ivan Leko, de nieuwe coach van Standard, maakte zijn eerste verschijning tijdens een persconferentie waar hij zijn ambities met de club uitte en zijn plannen voor de toekomst ontvouwde. Met zijn ervaring in de Belgische competitie en zijn winaarsmentaliteit werd Leko snel de eerste keuze voor Standard.

Leko zelf is vol vertrouwen en enthousiasme voor zijn terugkeer naar België: "Ik voelde meteen het vertrouwen van de club en ik ken de situatie. We horen hier niet thuis. Het is moeilijk om alles in een paar maanden te veranderen, maar ik ben gemotiveerd”, wordt Leko geciteerd door RTBF. Hij benadrukte ook de noodzaak om de ploeg te motiveren en te transformeren, gericht op het plezier en de verbetering van de spelers.

Naast het benadrukken van de behoefte aan positieve veranderingen in de ploeg, erkent Leko dat versterkingen nodig zijn voor Standard Luik: "Verserkingen? Ja, dat is nodig, zoals elke club in de wereld." Hij benadrukte dat zijn focus ligt op het veld en dat hij met de sportdirecteur zal samenwerken om het team te versterken. 

Daarnaast onthulde hij details over spelers zoals Hayden en Alzate, waarbij hij verduidelijkte dat hoewel er clausules zijn voor terugroepen, er momenteel geen wijzigingen zijn. "Hayden en Alzate? De clubs hebben een terugroepclausule, maar er is op dit moment niets veranderd. Hayden zou weer kunnen vertrekken, maar we zijn in gesprek met Newcastle en voorlopig is hij nog bij ons."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.