Leko laat zich uit over financiële situatie Standard: “Open en eerlijk gesprek”

Leko laat zich uit over financiële situatie Standard: “Open en eerlijk gesprek”

6 januari - 08:12
1

Standard Luik heeft met Ivan Leko een nieuwe hoofdtrainer aangesteld. De opvolger van Carl Hoefkens is zich ook bewust van de financiële situatie bij de Rouches. Leko sprak met Het Laatste Nieuws.

De Kroaat had ook een gesprek met sportief directeur Fergal Harkin over de financiën. “Ik lees ook wat de media schrijven, maar ik heb daar met Fergal een open en eerlijk gesprek over gehad. Het is duidelijk dat we niet blij zijn met die cijfers, maar wij moeten ervoor zorgen dat de club op het veld terugkomt naar waar ze thuishoort. Daar gaan we met z'n allen keihard aan werken.”

Uit de laatste jaarrekening blijkt dat Standard een pak schulden heeft en het verliest blijft stijgen. Het kreeg eerder al (kort) een transferverbod, maar de situatie lijkt nu erger dan ooit. Leko is de opvolger van Hoefkens en hoopt Standard sportief naar betere tijden te leiden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.