Dominant Bologna pakt in het slot nog punt dankzij assist Saelemaekers

5 januari - 23:24
1

Bologna is vrijdagavond in eigen huis bijna pijnlijk onderuitgegaan tegen Genoa. De thuisploeg was veel sterker, maar kwam op achterstand en moest tot de slotseconde wachten op de gelijkmaker na een assist van Alexis Saelemaekers: 1-1.

Bologna begon met Joshua Zirkzee, die de laatste weken veel indruk maakt in de Serie A, in de basis. Bij Genoa begon Ruslan Malinovskyi, die in het verleden uitkwam voor KRC Genk. Het was Gudmondsson die na twintig minuten de score opende voor Genoa. Na een klein uur speelde paste trainer Thiago Motta aanvallende wissels door, maar dat leidde niet tot een gelijkmaker.

Alexis Saelemaekers kwam in de tweede helft op het veld bij Bologna. De bezoekers hadden genoeg aan twee schoten op doel en 28 procent balbezit om het duel bijna naar zich toe te trekken. In minuut 95 kwam de verdiende gelijkmaker van supersub Lorenzo di Silvestri, die in minuut 87 binnen de lijnen kwam, op aangeven van Saelemaekers. Door het gelijkspel laat Bologna het na de vierde plek over te nemen. Genoa bekleedt plek twaalf.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.