Geen Anderlecht of Gent: 'Ajax bereikt in Spanje een akkoord over Muzambo'

Geen Anderlecht of Gent: 'Ajax bereikt in Spanje een akkoord over Muzambo'

5 januari - 17:12
4

Sevilla lijkt aan de haal te gaan met Stanis Idumbo Muzambo. Dat melden Fabrizio Romano en Relevo. Het Belgische Ajax-talent is op weg naar Spanje en lijkt de overstap nu al te maken, waardoor Ajax nog een transfersom incasseert. Ook KAA Gent en RSC Anderlecht toonden naar verluidt interesse in Idumbo Muzambo. 

Het contract van Idumbo Muzambo loopt deze zomer af. Ajax wilde graag verlengen met de achttienjarige aanvaller, maar recent werd duidelijk dat hij Amsterdam wil verlaten. Nu melden Romano en Relevo dat een transfer zo goed als rond is. Alle partijen hebben een akkoord bereikt, alleen de laatste plooien moeten nog gladgestreken worden. De verwachting is dat Idumbo Muzambo in de komende uren afreist naar Sevilla.

Ajax lijkt dus wel nog wat te verdienen aan het Belgische talent, dat in de zomer van 2021 overkwam van KAA Gent. Over de precieze transfersom wordt niets gemeld. Tottenham Hotspur was ook in de race voor Idumbo Muzambo, maar hij kiest dus voor een overstap naar Sevilla.

Idumbo Muzambo maakte nooit zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, maar speelde wel 23 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor het beloftenelftal van de Amsterdammers. Daarin was hij goed voor drie treffers.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.