Youri Mulder reageert op Marc Wilmots naar Schalke 04

Mulder na aanstelling Wilmots: "Past bij mentaliteit van de mensen in Ruhrgebied"

5 januari om 10:14

Marc Wilmots wacht als kersvers sportief directeur een zware opdracht bij Duitse traditieclub Schalke 04. Toch lijkt de last niet te zwaar om dragen voor de voormalige bondscoach. Ook Youri Mulder – lid van de Raad van Commissarissen -  is er steevast van overtuigd dat Wilmots zijn rol zal spelen in de heropbouw van Schalke.

Wilmots heeft natuurlijk een verleden als speler bij Schalke 04, waar men nog steeds zijn mentaliteit en werkkracht van destijds niet vergeten is. "Hij wordt gezien als een perfecte match voor de club", aldus Mulder bij Sporza. "Hij heeft er de ervaring in het topvoetbal voor, dus is hij het ideale profiel."

Mulder gelooft alvast dat Wilmots de traditieploeg weer op de rails kan krijgen. "Wilmots weet ook wat er gevraagd wordt van een speler wanneer die het shirt van Schalke draagt", zegt Mulder. "Iedereen die Marc een beetje kent, weet dat hij geen twijfelaar is. Dat schept ook duidelijkheid voor de spelersgroep. Dat past bij de mentaliteit van de mensen in het Ruhrgebied, zij draaien ook niet rond de pot", voegt hij toe.

Schalke klom maar net uit de degradatiezone in de Duitse tweede klasse, de hoogdagen liggen al ver achter ons. "We zijn geen topclub meer, dat bewijst onze plek onderaan de tweede Bundesliga. Maar daar willen we wel weer naartoe. Er ligt dus een behoorlijke uitdaging in het verschiet, maar Wilmots staat er niet alleen voor", besluit Mulder.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.