‘Vandaag wordt penaltyfase Anderlecht - Genk behandeld, beslissing pas later’

‘Vandaag wordt penaltyfase Anderlecht - Genk behandeld, beslissing pas later’

5 januari - 07:00
147

Vandaag wordt de veelbesproken penaltyfase van RSC AnderlechtKRC Genk behandeld door het Refereeing Department, dat laat Het Laatste Nieuws weten. De Limburgers eisen dat de match wordt herspeeld.

In de 22e minuut miste Bryan Heynen een strafschop en in de rebound scoorde Sor. De aanvaller kwam te vroeg in het strafschopgebied dus het doelpunt werd afgekeurd. Na een VAR-tussenkomst kreeg Anderlecht uiteindelijk een vrije trap. Uit de herhaling bleek echter dat ook enkele Anderlecht-spelers te vroeg instapten.

Het reglement zegt dan dat de penalty hernomen moest worden, maar dat was aldus niet het geval. Volgens KRC Genk gaat het om een vergissing in spelregels en moet de wedstrijd herspeeld worden. De Limburgers wilden ook een openbare zitting, maar dat werd afgewezen.

Scheidsrechter Nathan Verboomen, VAR Jan Boterberg, assistent-VAR Arthur Denil en assistent-scheidsrechter Ruben Wyns zijn ook opgeroepen. Het Refereeing Department zal een advies opstellen en aan de Disciplinaire Raad voorstellen, zij beslissing uiteindelijk over de zaak. Een uitspraak zal pas voor over enkele weken zijn. Er kan ook nog in beroep worden gegaan bij het BAS.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.