Eredivisie-club op winterkamp naar getroffen rampgebied: Dit is fantastisch

Eredivisie-club op winterkamp naar getroffen rampgebied: "Dit is fantastisch"

1 januari - 23:12
1

Voetbal en liefdadigheid, het is fijn dat ze hand in hand blijven gaan. Zo kiest RKC Waalwijk deze winter niet voor een trainingskamp naar Spanje of Portugal, maar de Nederlanders vliegen naar Marokko. De ploeg gaat daar naar het getroffen aardbevingsgebied om hulp te bieden en een kinderopvang te bezoeken.

Michiel Kramer legde in gesprek met het Algemeen Dagblad uit wat RKC allemaal gaat doen in het gebied dat in september 2023 werd getroffen door aardbevingen. "We gaan daar voedselpakketten uitdelen en samen met Soufiane Touzani naar een kinderopvang. Een keer niet een doorsnee trainingskamp in Spanje of Portugal, maar echt maatschappelijk in actie komen. Dat is toch fantastisch?"

RKC Waalwijk zal naast de maatschappelijke activiteiten ook gewoon trainen en wedstrijden spelen in Marokko. Op 6 januari is KACM Marrakech de enige tegenstander van de Brabanders in de vijfdaagse trip. Op 8 september 2023 vond in het getroffen gebied een aardbeving plaats. Volgens de cijfers lieten meer dan drieduizend mensen het leven en raakten er nog eens zesduizend gewond.