31-12-2023 17:14 Laatste update: 17:16
2

Arsenal maakt in de laatste dagen van 2023 een duikeling op de ranglijst van de Premier LeagueThe Gunners maakten eerder deze week al een misstap tegen West Ham United, zondagmiddag was ook het Fulham met basispion Timothy Castagne te sterk voor de ploeg van manager Mikel Arteta. Bij Arsenal mocht Rode Duivel Leandro Trossard nog invallen. Tottenham Hotspur sluit het kalenderjaar wel af met een zege tegen AFC Bournemouth.

Fulham - Arsenal 2-1
Arsenal begon de match nog goed tegen Fulham. The Gunners kwamen vroeg in de match aan de leiding. Een individuele actie van Gabriel Martinelli werd nog gepareerd door doelman Bernd Leno, de rebound van Bukayo Saka was onhoudbaar.

Arsenal leek een eenvoudige middag tegemoet te gaan, maar niets bleek minder waar. Op het halfuur tekende Raúl Jiménez voor de gelijkmaker. Een sterke ingreep van Bassey ging aan de treffer vooraf. In de tweede helft groeide de onrust bij Arsenal. Arteta voerde diverse aanvallende wisselingen door om de wedstrijd naar zich toe te trekken, al gebeurde juist het omgekeerde. Nadat Arsenal de bal niet weg kreeg uit de eigen zestien, tekende Fulham voor de 2-1.

In de slotfase begon het te stortregenen op Craven Cottage en dat deed het veldspel weinig goeds. Arsenal probeerde er een slotoffensief uit te persen, maar Fulham hield knap stand. The Gunners moeten eind 2023 genoegen nemen met een vierde plaats in de Premier League. Aangetekend moet wel worden dat het dicht bij elkaar ligt: koploper Liverpool heeft slechts twee punten meer, al hebben The Reds ook nog een wedstrijd tegoed.

Tottenham Hotspur - AFC Bournemouth 3-1
In Noord-Londen trof Tottenham Bournemouth. Via Pape Sarr kwam Spurs al na negen minuten op voorsprong. De thuisploeg had de touwtjes aanvankelijk stevig in handen en Bournemouth werd amper gevaarlijk.

Doelpuntenmaker Sarr moest na een halfuur de strijd staken door een blessure. De Senegalees verliet het veld in tranen, wetende dat er mogelijk een streep kan door zijn deelname aan de Afrika Cup in januari. Naarmate de eerste helft vorderde beet Bournemouth meer en meer van zich af en leek het wachten op de gelijkmaker.

Spurs hield stand en trok halverwege de tweede helft het initiatief weer naar zich toe. Het resulteerde in de genadeklap van Heung-min Son, twintig minuten voor tijd. Richarlison strooide nog extra zout in de wonden van Bournemouth. Vlak voor tijd kwamen de bezoekers tot 3-1 en dit doelpunt bleek er alleen een voor de statistieken. Tottenham besluit 2023 als de nummer vijf en nadert Arsenal op één punt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.