Chadli twijfelt niet over nieuwe Gouden Schoen: ''Hij verdient het''

Chadli twijfelt niet over nieuwe Gouden Schoen: ''Hij verdient het''

30-12-2023 15:14
4

Het nieuwe jaar is bijna ingezet en dat betekent dus ook dat het Gala van de Gouden Schoen weer op het programma staat. Heel wat namen worden gelinkt aan die trofee, maar volgens Nacer Chadli is er maar één terechte winnaar.

Er waren het voorbije jaar heel wat smaakmakers in ons land. Teddy Teuma, Noa Lang, Mike Trésor, Victor Boniface blonken uit in de eerste maanden, maar zijn inmiddels vertrokken. Dit seizoen waren onder andere Cameron Puertas en Mohamed Amoura van Union dan weer uitblinkers. Ook Jan Vertonghen heeft een goed jaar achter de rug, maar Chadli ziet de nieuwe Gouden Schoen bij Royal Antwerp FC rondlopen.

Voor de voormalige Rode Duivel bestaat er geen twijfel over dat Toby Alderweireld de Gouden Schoen zal pakken. ''Hij zou het verdienen", zegt hij in Gazet van Antwerpen. "Niemand die het voorbije jaar zo’n constant en hoog niveau heeft gehaald als hij. Andere spelers blinken vooral in periodes uit. Toby is gewoon altijd goed en altijd fit."

Volgens Chadli verdienen verdedigers ook meer lof voor hun prestaties. Zij worden ongewaardeerd, oordeelt hij. "In voetbal zijn goals en assists belangrijk, maar het hoeft toch niet altijd een aanvaller of een nummer tien te zijn die de Gouden Schoen wint. De prestaties van verdedigers worden te weinig geapprecieerd. Bij de Ballon d’Or zie je er nooit eentje in de top drie staan."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.