Turkse rel bereikt kookpunt: Fenerbahçe en Mertens en co weigeren te spelen

Turkse rel bereikt kookpunt: Fenerbahçe en Mertens en co weigeren te spelen

29-12-2023 19:01
16

Opvallend nieuws: Galatasaray (club van Dries Mertens) en Fenerbahçe weigeren vrijdagavond in actie te komen in de strijd om de Turkse Supercup. Voor de aartsrivalen is het de druppel dat Saudi-Arabië elke verwijzing naar Mustafa Kemal Atatürk verbieden.

Fenerbahçe en Galatasaray reageerden begin november fel toen bleek dat het duel om de Turkse Supercup in het Saudische Riyad gespeeld zou worden. 'Omdat het een land is dat tegen de principes van Atatürk (de grondlegger van het moderne Turkije, red.) is', schreef Fener in een verklaring. Toch reisden de Süper Lig-concurrenten af naar het Midden-Oosten, waar ze vrijdagavond de degens zouden kruisen. Zouden, want het duel gaat niet door.

Beide Turkse topclubs wilden met verwijzingen naar Atatürk hun onvrede kenbaar maken, maar Saudi-Arabië verbiedt dat. Die beslissing schiet weer in het verkeerde keelgat bij Galatasaray en Fenerbahçe. De landskampioen en bekerwinnaar hadden om 18.45 uur Nederlandse tijd af moeten trappen. Turkse media melden dat het duel definitief niet doorgaat.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.