Standard kan een puntje redden tegen STVV na laat penaltydoelpunt

Standard kan een puntje redden tegen STVV na laat penaltydoelpunt

27-12-2023 20:16 Laatste update: 20:28
25

Standard en STVV hebben 1-1 gespeeld. Fujita scoorde voor de bezoekers, maar Kanga redde een punt.

In de eerste helft was het balbezit volledig voor STVV, al leidde dat niet meteen tot doelkansen. Koita kon iets na het kwartier trappen, maar miste het kader. Kaya kreeg dan weer een kopkans, maar raakte het leer totaal verkeerd.

Op het halfuur moest Bodart toch aan het werk. Noch Steuckers, noch Hashioka raakten hem voorbij. Even later stuitte ook Delorge op de Luikse doelman. STVV was duidelijk de betere ploeg voor de pauze, maar 0-0 was wel de ruststand. Het thuispubliek trakteerde de spelers op een fluitconcert.

Fujita breekt de ban
Na de pauze kwam er even wat vuur in de thuisploeg, maar zonder concrete kansen. Meer nog: de eerste kans was opnieuw voor STVV. Delorge raakte de buitenpant van de paal. Koita kon ook nog eens uithalen, maar Bodart keerde zijn harde schot.

De eerste grote kans voor Standard kwam er zowaar pas in het slotkwartier. Kawabe vond Suzuki op zijn weg. Ook het matige schot van Sowah was geen probleem meer voor de keeper. Uiteindelijk viel de goal toch aan de andere kant. Fujita zorgde voor een feestje bij de Kanaries, maar dat bleef niet duren. In de slotminuten maakte Janssens hands en maakte Kanga de 1-1 vanop de stip.

Feestdagen in mineur
Standard gaat door dat punt voorlopig voorbij KV Mechelen naar plaats negen. STVV is de nummer acht in de Jupiler Pro League.