OFFICIEEL: Napoli-middenvelder Elmas wordt ploeggenoot Openda bij RB Leipzig

OFFICIEEL: Napoli-middenvelder Elmas wordt ploeggenoot Openda bij RB Leipzig

27-12-2023 17:30 Laatste update: 17:44

RB Leipzig heeft zich versterkt met Eljif Elmas. De 24-jarige aanvallende middenvelder verruilt Napoli deze winter voor Die Roten Bullen, zo meldt de Bundesliga-club woensdag. Met de transfer is naar verluidt 25 miljoen euro gemoeid. Elmas wordt bij RB Leipzig teamgenoot van Rode Duivel Loïs Openda.

Elmas is de opvolger van clubicoon Emil Forsberg, die naar zusterclub New York Red Bulls vertrekt. De middenvelder uit Noord-Macedonië tekent een contract tot medio 2028.

Leipzig is verheugd met de komst van Elmas. "Met Eljif hebben we na het vertrek van Emil Forsberg een belangrijke positie in het aanvallende gedeelte kunnen invullen. We houden hem al lange tijd in de gaten, omdat hij een spannend totaalpakket heeft en qua karakter perfect bij ons past", zegt sportief directeur Rouven Schröder. "Eljif is technisch goed opgeleid, loopt en dribbelt goed en bezit tevens over scorend vermogen. Hij is ook flexibel inzetbaar, hij kan centraal en op beide vleugels spelen. Met zijn snelheid op de eerste meters en fysieke kracht zal hij wat toevoegen aan ons spel. Hij speelt erg direct."

"Ondanks dat hij nog maar 24 jaar oud is, heeft hij al veel ervaring opgedaan en zelfs twee titels gewonnen", gaat Schröder verder. Met Napoli werd Elmas vorig seizoen Italiaans kampioen, nadat hij in 2020 al de Coppa Italia veroverde met I Partenopei. Eerder kwam hij onder meer uit voor Fenerbahçe.

Bij RB Leipzig is Openda op dreef. De spits speelde alle 16 Bundesliga-matchen voor de club tijdens het huidige seizoen en wist daarin 11 maal te scoren.