Thiago pakte geen rood, maar geel tegen Union

Schade valt toch mee voor Club Brugge: Thiago pakte geen rood, maar geel

27 december om 14:16
Laatste update: 27 december om 14:35

Club Brugge is er niet in geslaagd om haar titelaspiraties opnieuw helemaal te doen heraanwakkeren. Tegen een taai Union Saint-Gilloise bleef het steken op 1-1. Bovendien verloor het in een tumultueze slotfase Igor Thiago met rood ... Of dat dacht iedereen toch verkeerdelijk.

De laatste minuten van Club - Union verliepen erg verhit. Eerst leek Ferran Jutgla op weg naar de winnende treffer, totdat de ver uitgekomen Anthony Moris onsportief aan zijn truitje trok. Daarop kreeg de Union-doelman terecht rood. Toen Jasper Vergoote kort nadien affloot, gingen de poppetjes aan het dansen aan de zijlijn. Daarop werd Igor Thiago zichtbaar naar binnen gestuurd.

Rood, zo dacht iedereen. Dat blijkt echter niet het geval. Op de website van de Pro League staat bij het wedstrijverslag namelijk een gele kaart genoteerd. Wat wa er nu echt gebeurd? Thiago droop af naar de spelerstunnel, maar had blijkbaar nog geen kaart gekregen. Daarop riep Vergoote hem terug op het veld, buiten beeld weliswaar. De scheidsrechter bestrafte Thiago vervolgens met een gele kaart, niet met een rode.

Zo hoeft de Braziliaanse spits geen schorsing te vrezen. Het was zijn derde gele prent van het lopende seizoen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.