'Vertonghen waarschijnlijk ook out tegen Cercle, mogelijk Delaney weer achteraan'

'Vertonghen waarschijnlijk ook out tegen Cercle, mogelijk Delaney weer achteraan'

26-12-2023 10:49
6

Het voetbaljaar 2023 zit er meer dan waarschijnlijk al op voor Jan Vertonghen. De kans is reeël dat de aanvoerder van RSC Anderlecht op tweede kerstdag niet in actie komt tegen Cercle Brugge. Hij sukkelt nog steeds met de naweeën van een val.

Zo'n twee weken geleden kwam Vertonghen slecht neer en sindsdien voelt zijn lichaam niet helemaal goed aan. De recordinternational van de Rode Duivels moest al verstek laten geven voor de topper tegen KRC Genk en ook woensdagavond tegen Cercle Brugge zou hij wel eens kunnen ontbreken, meldt Het NieuwsbladAnderlecht neemt liever geen al te grote risico's. Als Vertonghen na Nieuwjaar in topvorm kan herbeginnen, is dat het belangrijkst.

In tussentijd zal Brian Riemer het dus nog een keer moeten stellen zonder zijn meest ervaren verdediger. Gelukkig is Zeno Debast terug uit schorsing, waardoor het noodduo van tegen Genk niet herhaald hoeft te worden. Toen stond Killian Sardella naast Thomas Delaney centraal. Ofwel schuift Sardella terug naar rechts en kiest Riemer voor Debast-Delaney in het hart van de verdediging, ofwel blijft de Deen op het middenveld en komt Louis Patris opnieuw op rechtsachter. Of verschijnt Vertonghen alsnog aan de aftrap? In ieder geval mist ook Cercle een belangrijke pion, want Kevin Denkey is afgereisd naar Togo.