De Mil verkoos Club Brugge boven geld uit Saudi-Arabië: 'Loon speelt geen rol

De Mil verkoos Club Brugge boven geld uit Saudi-Arabië: 'Loon speelt geen rol"

26-12-2023 18:30
4

Rik De Mil besloot recent om afscheid te nemen van Club Brugge en aan de slag te gaan bij KVC Westerlo. Al kreeg hij afgelopen zomer een veel lucratievere aanbieding.

In de podcast van Dave Peeters bij Gazet van Antwerpen onthult De Mil namelijk dat hij afgelopen zomer nog een bijzonder lucratieve aanbieding heeft geweigerd. ''Het loonbriefje heeft bij mij nooit een rol gespeeld'', zegt De Mil.

''Op het einde van vorig seizoen bij Club Brugge kon ik naar Saudi-Arabië vertrekken, bij de club van Alfred Schreuder. Het loonbriefje was daar wel wat hoger dan hier in België. Ik kon daar ook een belangrijke rol spelen, maar ik vond dat niet de juiste stap voor mijn carrière met de dromen die ik nu heb.

Als jonge coach naar hier komen is een echte uitdaging. Ik heb ook nog nooit tegen de degradatie gevoetbald, maar bij Club Brugge heb ik al zoveel situaties meegemaakt. Club Brugge dat geen Play-Off 1 speelt, lijkt een beetje op de degradatiestrijd. De druk die je dan voelt, kan je wel meenemen naar Westerlo.

Maar ik besef ook dat dit een hele uitdaging. Het moeilijkste is nu de vier komende maanden om Westerlo in Eerste Klasse te houden. Als dat lukt, weet ik dat de clubleiding hier ook een echt project voor ogen heeft.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.