Transfertarget van Anderlecht en Gent ontbreekt, 'ziek', klinkt het officieel

Transfertarget van Anderlecht en Gent ontbreekt, 'ziek', klinkt het officieel

24-12-2023 14:00
3

Stanis Idumbo Muzambo - die onder meer in beeld is bij KAA Gent en RSC Anderlecht - ontbrak zaterdag bij Jong Ajax, maar dat had niets te maken met een mogelijk vertrek. Trainer Dave Vos van de Amsterdamse beloften is nog niet op de hoogte van een vertrekwens van onze achttienjarige landgenoot.

Idumbo Muzambo lijkt niet van plan om zijn aflopende contract te verlengen bij Ajax. Naar verluidt willen onder meer Anderlecht, Gent en Tottenham de aanvallende middenvelder, die in 2021 overkwam van de Buffalo's, aantrekken. Volgens Vos staat dat los van zijn absentie. "Hij is ziek en ik heb officieel nog niks gehoord. Het zijn volgens mij geruchten, ik heb vanuit de club nog niks vernomen. Hij is ziek, daarom missen we hem vanavond", stelt de coach bij ESPN.

Jong Ajax speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen FC Eindhoven. Gabriel Misehouy, een andere jonge spelmaker met een aflopend contract, tekende voor een doelpunt en een assist. Hij vormde een middenveld met Anass Salah-Eddine. Die laatste is van origine een linksback, maar hij moet zich voorlopig op een plekje op het middenveld richten in de Johan Cruijff Arena. 

"Over alle spelers die terugkomen uit het eerste heb je overleg", legt Vos uit over Salah-Eddine. "Welke keuzes maken we? Voor Anass is dat op het middenveld. Dat kan hij uitstekend invullen. Hoe hij versnelt, veel controle aan de bal en zijn passkwaliteit is goed."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.