Ref. Dep. na penalty RSCA – Genk: ‘Penalty had hernomen moeten worden’

Ref. Dep. na penalty RSCA – Genk: ‘Penalty had hernomen moeten worden’

23-12-2023 23:23 Laatste update: 23:27
118

Het Professional Refereeing Department heeft direct na de match tussen RSC Anderlecht en KRC Genk gereageerd op de dubieuze penaltyfase in de eerste helft. Genk kreeg in de eerste helft een penalty, de rebound werd door Yira Sor benut maar deze werd afgekeurd. Anderlecht kreeg vervolgens een vrije schop, maar volgens het Refereeing Department had de strafschop hernomen moeten worden.

Het Refereeing Department oordeelt dat de arbitrage onder leiding van Nathan Verboomen niet de juiste keuze heeft gemaakt tijdens de penaltyfase tussen Anderlecht en Genk. Het Refereeing Department oordeelde als volgt over de penaltyfase.

‘Het doelpunt is afgekeurd omdat Sor te vroeg het zestienmetergebied in komt, maar op hetzelfde moment komen er ook twee Anderlecht-spelers het strafschopgebied ingelopen. Wanneer zowel aanvallers als verdedigers te vroeg ingelopen komen, dan moet de penalty opnieuw genomen worden volgens de spelregels van het voetbal’, deelt Het Refereeing Department via de officiële kanalen.