RSC Anderlecht boekt in slotfase een gevleide overwinning op KRC Genk

23-12-2023 22:45 Laatste update: 22:48
157

RSC Anderlecht heeft een meer dan boeiende kraker in het Lotto Park met 2-1 gewonnen van KRC Genk. De match eindigde in een 2-1 overwinning voor paars-wit. De doelpunten van Anderlecht werden gemaakt door Theo Leoni en Anders Dreyer. Namens Genk scoorde Alieu Fadera.

KRC Genk ging op bezoek bij RSC Anderlecht in het Lotto Park. Scheidsrechter Nathan Verboomen floot de wedstrijd op gang. Genk begon opvallend goed aan de kraker tegen paars-wit, in de eerste fase van de match toonde Genk zich meerdere malen.

In de 21e minuut kreeg Genk een strafschop, de VAR had gezien dat Joseph Paintsil zijn schot tegen de hand van Thomas Delaney kwam. Aanvoerder Bryan Heynen nam zijn verantwoordelijkheid, maar hij werd gestopt door doelman Kasper Schmeichel.

In de rebound was het wel raak, Yira Sor werkte de bal binnen, maar zag zijn doelpunt uiteindelijk afgekeurd worden. De VAR vond dat Sor te vlug in het zestienmetergebied kwam, waardoor het doelpunt werd afgekeurd en Anderlecht een vrije schop kreeg. Dit zorgde voor veel verbazing, vooral omdat er verwacht werd dat de strafschop overgenomen moest worden.

In de fase na de penalty nam Anderlecht het initiatief, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren voor het rustsignaal. Anderlecht en Genk gingen rusten bij een brilscore. In de eerste helft had Genk uiteindelijk de meeste aanspraak gemaakt om met een voorsprong te gaan rusten.

In de tweede helft was het opnieuw Genk dat op zoek ging naar de voorsprong. Anderlecht kwam er moeizaam in de wedstrijd en Genk bleef zoeken naar een doelpunt. De verdediging van paars-wit had moeite met de Genkse aanvallers.

In de 71e minuut werd Genk beloond voor de intenties. Paintsil kreeg te veel tijd waardoor hij zijn voorzet precies op het hoofd van Tolu Arokodare kon plaatsen. Schmeichel wist nog knap redding te brengen, maar Fadera schoot de rebound fraai met een volley binnen.

Genk kwam terecht op voorsprong maar Anderlecht reageerde direct via publiekslieveling Leoni. In de 75e minuut wist Leoni op prachtige wijze de gelijkmaker te maken. Leoni draaide zich goed vrij en schoot vervolgens van ruime afstand de bal in de kruising.

In de slotfase van de match leken beide ploegen niet meer tot scoren te komen. Toch was het Anders Dreyer die het Lotto Park deed ontploffen. Na een counter van Anderlecht belandde de bal voor de voeten van Leoni, de middenvelder leverde een splijtende pass waarna Dreyer bekeken afrondde.

Anderlecht wist uiteindelijk de drie punten in het Lotto Park te houden en deed uitstekende zaken. Genk was de bovenliggende partij, maar Anderlecht ging er met de winst vandoor. In de 93e minuut kreeg Paintsil nog een rode kaart bij Genk.